Voor u het EXIN-examen aflegt is het maken van een proefexamen uiteraard zinvol. Op die wijze kunt u uw eigen kennisniveau testen en zien hoe het werkelijke examen ongeveer zal zijn. De ervaring leert dat door het maken van het proefexamen u ook gewend raakt aan de manier waarop door het EXIN de vragen zijn geformuleerd.

EXIN – Proefexamen

Het EXIN-proefexamen van BiSL op foundation niveau wordt gratis ter beschikking gesteld door EXIN en hier te downloaden:

Opgelet!

Er is slechts één proefexamen beschikbaar. Dat vinden sommigen wel spijtig. Toch is het maken van één proefexamen werkelijk voldoende om het eigen kennisniveau te checken. Maar dan moet u natuurlijk niet al lerende ook alvast zitten snuffelen in het proefexamen, want dan heeft u er niets meer aan. Kortom: eerst de stof goed bestuderen, dan het proefexamen doen en afhankelijk van de resultaten eventueel nog het een en ander herhalen. Er zit een heel goede feedback in het proefexamen, dus u kunt precies zien waar er nog gaten in uw kennisniveau zitten.

Ervaringen EXIN examen

Het slagingspercentage is vrij hoog (boven de 80%, en soms nog fors daarboven). Onderschat het echter niet, en kijk ook even op de pagina Exameneisen en -tips. Daar zijn ook de nodige tips te vinden die de slagingskans verhogen. De moeite waard dus!

Is het examen alleen bij het EXIN te doen?

Het is ook mogelijk het examen te doen bij APMG. Aanmelden daar gaat via APMG

Wilt u meer weten over de verschillen tussen EXIN en APMG, klik dan hier.