Hieronder vindt u informatie over BiSL Foundation zelfstudie. Het is uiteraard mogelijk BiSL te leren via zelfstudie. In klassikale trainingen wordt vaak naast de theorie ook aandacht besteed aan de praktijk, maar dat kan later in de eigen werksituatie natuurlijk ook vanzelf goed komen. Hieronder is wat u nodig heeft voor de zelfstudie uitgesplitst in de individuele componenten.

EXIN – Exameneisen

De EXIN examen eisen zijn hier te downloaden:

Boek ‘BiSL – Een framework voor Business Informatiemanagement’

Het basisboek van BiSL is “BiSL – Een framework voor Business Informatiemanagement” wordt uitgegeven door van Haren Publishing. Dit boek wordt in de examenspecificaties van het EXIN gebruikt en daarom is het aan te raden dit boek aan te schaffen als u van plan bent het EXIN-examen te doen. Online bestellen kan via managementboek.nl, via deze link komt u rechtstreeks bij het juiste boek:

Extra materiaal

Sommige mensen vinden de courseware ook nuttig als mooie samenvatting van het boek. Het is geen standaard onderdeel van de examenstof, maar het kan uiteraard helpen om BiSL Foundation in zelfstudie makkelijker en sneller onder de knie te krijgen. Bestel het hier:

EXIN – Proefexamen

Het EXIN-proefexamen van BiSL Foundation wordt gratis ter beschikking gesteld door EXIN en is hier te downloaden:

BiSL Foundation – Aanmelden examen

U kunt examen doen bij EXIN op een aantal plaatsen in Nederland. Op de website is het mogelijk online in te schrijven en een eigen datum en tijd te kiezen. Het is overigens sinds zomer 2012 ook mogelijk online examen te doen, op een plaats en tijdstip die u het beste uitkomt. Dit staat bekend onder de naam EXIN Anywhere. Er zijn wel een aantal eisen waaraan u en de apparatuur moeten voldoen. U kunt hier zien of het voor u een geschikte methode is.

U kunt indien gewenst ook examen doen bij APMG. Aanmelden daar gaat via APMG-Benelux