In 2005 verscheen het eerste boek, ‘BiSL, een framework voor functioneel beheer en informatiemanagement’. Sindsdien is er veel veranderd. Het vakgebied heet nu Business Informatiemanagement, een samensmelting van het meer operationele functioneel beheer en het strategische informatiemanagement.

Na een kleine update in 2012, verscheen in 2020 de derde editie van BiSL. Deze editie introduceerde een nieuw proces op het uitvoerende niveau: Operationele ketenafstemming, en besteedde veel aandacht aan data en de bijbehorende ontwikkelingen.

In 2024 vieren we de lancering van de vierde editie van het framework. Dit framework blijft de standaard voor business informatiemanagement. Inhoudelijk zijn er weinig veranderingen, maar het model heeft een verfrissend nieuw design gekregen. Ook de zelfevaluatie is vernieuwd. Bovendien is er een tweede druk van het boek ‘De functioneel beheerder en BiSL’ verschenen, inclusief een bijbehorende certificering.

De KNVI neemt de verenigingsactiviteiten van de ASL BiSL Foundation over. Verwacht binnenkort meer informatie over sessies, artikelen en best practices.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie