bislfoundation


 

EXIN-proefexamen

Voor u het EXIN-examen aflegt is het maken van een proefexamen uiteraard zinvol. Op die wijze kunt u uw eigen kennisniveau testen en zien hoe het werkelijke examen ongeveer zal zijn. De ervaring leert dat door het maken van het proefexamen u ook gewend raakt aan de manier waarop door het EXIN de vragen zijn geformuleerd.

EXIN - Proefexamen

Het EXIN-proefexamen van BiSL op foundation niveau is gratis van de EXIN-website te downloaden : Voorbeeldexamen BIMF (Kijk op die pagina aan de rechterkant onder "Downloaden").

(Doet de link het niet meer? Meldt dit svp via het contactfomulier en de link zal worden hersteld).


Opgelet!

Er is op dit moment slechts ťťn proefexamen beschikbaar. Dat vinden sommigen wel spijtig. Toch is het maken van ťťn proefexamen werkelijk voldoende om het eigen kennisniveau te checken. Maar dan moet u natuurlijk niet al lerende ook alvast zitten snuffelen in het proefexamen, want dan heeft u er niets meer aan. Kortom: eerst de stof goed bestuderen, dan het proefexamen doen en afhankelijk van de resultaten eventueel nog het een en ander herhalen. Er zit een heel goede feedback in het proefexamen, dus u kunt precies zien waar er nog gaten in uw kennisniveau zitten.

Ervaringen EXIN examen

Het slagingspercentage is vrij hoog (boven de 80%, en soms nog fors daarboven). Onderschat het echter niet, en kijk ook even op de pagina Exameneisen en -tips. Daar zijn ook de nodige tips te vinden die de slagingskans verhogen. De moeite waard dus!

Is het examen alleen bij het EXIN te doen?

Sinds 1 mei 2012 is het ook mogelijk het examen te doen bij APMG. Aanmelden daar gaat via APMG-Benelux

Hoewel met name door toedoen van de stichting ASL BiSL Foundation onduidelijkheid is gecreŽerd op het gebied van deze twee exameninstituten, bieden beide de examens aan gebaseerd op dezelfde stof en met dezelfde omvang en zwaarte. Omdat EXIN in Nederland de meest bekende is adviseren wij om voor EXIN te kiezen.
Laat u overigens ook niet in de war brengen door het woordje "officieel", waar soms in het geval van het APMG-examen wel mee wordt geschermd. OfficiŽle examens zijn erkend door het Ministerie van
Onderwijs Cultuur en Wetenschap, en daar is bij zowel EXIN als APMG geen sprake van. In de praktijk hebben de certificaten natuurlijk wel de nodige waarde! Maar degene die spreekt over officiŽle examens maakt zich dus op zijn zachtst gezegd schuldig aan misleiding.

Let op: een vervolg op het Foundation examen is alleen bij het EXIN af te leggen. De keuze is verder aan u.


Wilt u meer weten over de verschillen tussen EXIN en APMG, klik dan hier.






Cursus BiSL Foundation



 

Cursus BiSL Foundation

BiSL workshops

Cursus BiSL Foundation

Cursus BiSL Foundation

 © 2007-2018 Tot Z Diensten BV   | Postbus 50 - 8120 JS Olst | 0570 - 560 404 | contact(@)totz.nl
 

 
Bron voor bepaalde inhoudelijke beschrijvingen: ASL BiSL Foundation en het boek Functioneel beheer volgens BiSL (Peter Janssen).
 
Aangezien Tot Z Diensten BV groot voorstander is van de Public Domain gedachte achter BiSL is toepassing voor eigen gebruik van alles wat u op deze site vindt altijd toegestaan zonder verdere toestemming of betaling.